تشخیص سرطان پروستات

سرطان پروستات

پروستات به شكل غده اي كوچك در زير مثانه قرار داشته و بخش بالايي مجراي ادراري را در بر مي گيرد. سابقة ارثي سرطان پروستات عامل مهمي در ابتلا به اين سرطان است. ژن گیرنده آندروژن نقش مهمي در بروز و پيشرفت سرطان پروستات دارد. همچنین ژن های AR، CYP17، SRD5A2، HSD3B1، HSD3B2 در متابوليسم آندروژن و تكثير سلولي در پروستات جايگاه ويژه اي دارند.

سرطان پروستات يکي از شايعترين سرطان هايي است که مردان را مبتلا مي کند. گرچه سرطان پروستات در اغلب موارد مرگبار نيست، شناخت عوامل موثر در تشخيص و درمان به موقع آن اهميت دارد. افزايش بيان KLK2 در سرطان پروستات رخ مي دهد و در نتيجه مي تواند به عنوان يک بيومارکر براي سرطان پروستات عمل کند.

علائم سرطان پروستات :


1) مشکل در دفع ادرار

2) تکرر ادرار

3) ادرار با فشار کم

4) مشاهده‌ی خون در ادرار یا منی  

5)تورم پاها

6) درد و ناراحتی در لگن یا مقعد 

7) بروز درد هنگام انزال

8) ناتوانی‌های جنسی

گاهی ممکن است سرطان به‌صورت پنهان و بدون هیچ نشانه‌ای پیشرفت کند و ماه‌ها یا حتی سال‌ها بعد نشانه‌های خود را بروز دهد، بنابراین انجام آزمایش‌های منظم در پیش‌گیری و درمان به موقع سرطان پروستات نقش مهمی دارد. سرطان پروستات معمولا به آرامی پیشرفت کرده و در ابتدا محدود به غده پروستات می باشد و در سایر قسمت های بدن پخش نمی شود. درحالی که بعضی از انواع سرطان پروستات به کندی پیشرفت کرده و نیاز به درمان خاصی ندارد، سایر انواع سرطان پروستات شدید بوده و سریعا در بدن پخش می شود. سرطان پروستاتی که در مراحل اولیه یعنی زمانیکه در حد غده پروستات است و پخش نشده، شناسایی گردد، دارای شانس بیشتری برای درمان موفق می باشد.

عوامل و دلایل ایجاد سرطان پروستات :

سن: یکی از عواملی است که خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد، هرچه یک مرد مسن تر باشد، خطر بیشتری وی را تهدید می کند.
ژنتیک: مردانی که در خانواده شان سابقه سرطان پروستات دارند در خطر بیشتری هستند، همچنین مردانی که در خانواده شان بیشتر خانم ها سرطان سینه دارند، در خطر بیشتری می­باشند.
چاقی و اضافه وزن: مردان چاق مبتلا به سرطان پروستات در خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان پروستات پیشرفته هستند.
بیماری های مقاربتی: تحقیقات نشان می دهد مردانی که مبتلا به سوزاک بوده اند در خطر بیشتری برای ابتلا به این سرطان می باشند.
بعضی از داروها: تحقیقات نشان می دهد که مصرف روزانه داروهای ضدالتهاب باعث افزایش خطر ابتلا به این بیماری می شوند.

تغییرات معین ژنوم:  پژوهشگران نواحی مشخصی از کروموزوم‌ها را که به خطر سرطان پروستات مربوط است، یافته‌اند. طبق آخرین مطالعات، اگر مردی در یک یا چند قسمت از این نواحی، تغییر ژنتیک داشته باشد، خطر سرطان پروستات در او افزایش می‌یابد. میزان خطر به نسبت تعداد تغییرات ژنتیک بروز یافته، افزایش می‌یابد. همچنین، دیگر مطالعات خطر سرطان پروستات را در مردانی با تغییرات در ژن‌های معینی مثل BRCA1 و BRCA2 نشان داده‌اند.

برخی نمونه های جهش ژنتیکی ارثی که خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد:

  • BRCA1 و BRCA2
  •  CHEK2، ATM ، PALB2  و RAD51D
  • RNASEL
  •  HOXB13
  • ژنهایی که به طور معمول ناهماهنگی DNA را ترمیم می کنند همچون  MSH2، MSH6 و یا MLH1

طی بررسی های انجام شده ، یازده ژن در بروز سرطان پروستات نقش دارند.  وجود جهش دراین ژن ها را می توان با استفاده از روش  NGS (Next-Generation Sequencing) مورد بررسی قرار داد.

آزمایش تشخیص سرطان پروستات در آزمایشگاه نوین ژنتیک :

آزمایشگاه نوین ژنتیک در مازندران مفتخر است که به عنوان اولین آزمایشگاه تخصصی ژنتیک در استان های شمالی کشور و با سابقه موفق بیش از یک دهه، تا کنون هزاران جنین را از این طریق مورد بررسی قرار داده است . و همچنین با کادری مجرب و کار آزموده، با استفاده از بروز ترین تکنیک های تشخیصی و دستگاه های روز دنیا آماده ارائه خدمات مشاوره و تست های تشخیصی بیماری های ژنتیکی به هموطنان عزیزمان میباشد

مقدار خون و مدت زمان جوابدهی :

مقدار خون مورد نیاز برای آزمایش تشخیص سرطان پروستات حدود پنج سی سی می می باشد و مدت زمان جوابدهی حدودا چند ماه طول می کشد و این آزمایش در هر ساعت از روز قابل انجام است و نیازی به ناشتایی ندارد .

واتس آپ : 09911027094

اینستا : novin_genetic_laboratory

آدرس : مازندران ، ساری ، بلوار فرح آباد ، کوچه فرح آباد چهار ، جنب قنادی پاسارگاد

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا